Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012


ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Καλημέρα υπέροχες αναγνώστριες μου...!!!
Το σημερινό Post είναι πάλι για τα μαλλιά ...(ναι,μπορεί να το έχω παρά κάνει...λίγο(!!!)) , αναφέρεται στο πρόβλημα της τριχόπτωσης και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς με ΦΥΣΙΚΟ τρόπο για να την κατευνάσουμε μέχρι και να την εξαλείψουμε...!!!!
Ελπίζω να σας αρέσει και να σας φανεί χρήσιμο...!!
Πείτε μου αν γνωρίζετε και κάποιον άλλο τρόπο αντιμετώπισης της στα σχόλια... :))

  • δεντρολίβανο....η συχνή χρήση του δεντρολίβανου είναι ιδανική κατά της τριχόπτωσης.....μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή έγχυμα ή αιθέριο έλαιο του βοτάνου.
  • τσουκνίδα...από τα πιο αποτελεσματικά βότανα κατά της τριχόπτωσης.....μπορείτε να χρησιμοποιείτε έγχυμα  του βοτάνου.
  • πολυτρίχι....άλλο ένα βότανο τονωτικό των μαλλιών.....σταματάει την πιτυρίδα και βοηθάει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης....χρησιμοποιείτε και εδώ το έγχυμα του βοτάνου.
  • ρίγανη.....ναι-ναι η ρίγανη είναι ένα βότανο που θα το βρείτε σύμμαχό σας στις προσπάθειές σας κατά της τριχόπτωσης....και εδώ χρησιμοποιείτε το έγχυμα του βοτάνου.
  • κέδρος....το αιθέριο έλαιο του κέδρου είναι χρήσιμο και αυτό για την τριχόπτωση και την πιτυρίδα λόγω της ισχυρής αντισηπτικής του δράσης......
όποιο βότανο και αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ο τρόπος χρήσης είναι:

  • με το έκχυμα της τσουκνίδας και της ρίγανης κάνετε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού μετά το λούσιμο σε τακτά χρονικά διαστήματα....
  • με το έκχυμα του δεντρολίβανου,αφού λουστείτε κάντε μασάζ, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν και αν δεν χρειάζεται να βγείτε μην λούζεστε.....λουστείτε μετά από μία ώρα ή και πιο πολύ....
  • με το έκχυμα από το πολυτρίχι αφού το παρασκευάσετε κάντε μία κούρα πίνοντας μέχρι δύο φλιτζάνια την ημέρα...
  • με τα αιθέρια έλαια των βοτάνων κάντε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού,αφού έχετε κατασκευάσει ένα μείγμα με δαφνέλαιο ή αμυγδαλέλαιο σαν λάδια βάσης που μέσα θα έχετε στάξει δέκα σταγόνες δεντρολίβανο ή πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου.....αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα λεπτά και μετά λουστείτε με ένα ουδέτερο σαμπουάν....
και κάτι τελευταίο.....αν θέλετε μπορείτε μία φορά τη βδομάδα να κάνετε το εξής:

  • χρησιμοποιώντας λάδι αβοκάντο ή δαφνέλαιο ή αμυγδαλέλαιο κάντε μασάζ στην ρίζα πρώτα και εν συνεχεία σε όλο το μάκρος των μαλλιών....τυλίξτε τα μετά με μία ζεστή πετσέτα και παραμείνετε έτσι για μισή ώρα......μετά με προσοχή λουστείτε ως εξής: στη χούφτα σας βάλτε όση ποσότητα χρειάζεστε από ένα ουδέτερο σαμπουάν,ρίξτε πολύ λίγο ξεστό νερό στη χούφτα σας και  απλώστε το σαμπουάν στα μαλλιά και αρχίστε να λούζεστε κάνοντας μασάζ, χωρίς στην αρχή να βρέξετε τα μαλλιά σας.....αυτός είναι ένας τρόπος να μην ταλαιπωρηθείτε και να απαλλαγείτε εύκολα από το λάδι.........καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΔΑΦΝΕΛΑΙΟ.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την φροντίδα των μαλλιών από το δαφνέλαιο. Άπλωσε  ελάχιστηποσότητα στα μαλλιά σου (μόνο στις άκρες) και τύλιξε τα μαλλιά σου με ζεστή πετσέτα. Άφησέ τα έτσι όλο το βράδυ και το πρωί λούσου κανονικά. Αν το κάνεις αυτό για αρκετό καιρό, θα διαπιστώσεις ότι διορθώνει ακόμα και το πιο κατεστραμμένο μαλλί και τα μαλλιά γίνονται όλο λάμψη και υγεία.

ΛΕΒΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΥΡΙΔΑ.

Ετοιμάστε έγχυμα από λουλούδια λεβάντας και ξεβγάλετε με αυτό τα μαλλιά σας. Η συχνή του χρήση βοηθά στην μείωση της πιτυρίδας.

Φιλάκια!!!
Λήδα <3

5 σχόλια: